duminică, 9 octombrie 2011

Ambalaj cu suflet!

Timp după timp socializăm, interacţionăm sau ne petrecem orele în faţa unui ecran pretinzând că purtăm conversaţii. Involuntar ne ciocnim de diferite tipuri de oameni, intrăm în contact cu cereşetori sau bogătaşi, cu frumuseţi sau cu oameni mai puţin frumoşi. Fiecare are un ambalaj pe care se străduie să îl menţină la nivelul standardelor pe care şi le-a stabilit. Îl curăţă în fiecare zi, îi aplică parfum, fixativ, cremă şi toate celelalte.

Din nefericire, unii dintre noi ne preocupăm doar de întreţinerea ambalajului. Când îi privesc pe ceilalţi le analizează ambalajul. "Uite, i s-a făcut o gaură acolo în colţ. Astăzi numai are strălucirea de ieri. E cam şifonat pe la spate. Nu înţeleg cum şi-a permis să iasă aşa din casă. Oare nu-i e ruşine cu el?"

Cel pe care îl analizezi superficial, cel căruia îi pui etichete e altfel decât îl vezi tu. Mâinile nu-i sunt crepate pentru că nu a avut bani să-şi cumpere cremă ci pentru că munceşte din greu ca să-şi întreţină familia. Hainele îi sunt şifonate pentru că a dat toţi banii pe medicamente şi i-au tăiat curentul. Nu se acoperă cu fond de ten, pentru că cearcănele bolii ar arăta mult mai rău. Nu stă cocoşat pentru că vrea să iasă în evidenţă, o face pentru că trecutul îl doboară.

Data viitoare când vrei să judeci ambalajul gândeşte-te de două ori. În spatele unui păr ciufulit, poate fi o tumoare canceroasă. Ascunsă printre nişte vorbe spuse aiurea poate fi o decepţie în dragoste. Mână în mână cu un zâmbet forţat, poate merge moartea care bântuie familiile.

Judecă aşa cum vrei să fi judecat. Lasă ambalajele şi superficialiatea. Renunţă la făţărnicie şi impune-ţi să vezi sufletul oaselor învelite în ambalaj. Poţi să o faci!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Poţi să-mi vorbeşti, fiindcă-mi place să ascult!