sâmbătă, 25 septembrie 2010

Dăruire oarbă


 
 
Modul in care poţi ajunge să iubeşti orice este prin a înţelege că acel lucru ar putea fi pierdut.(G.K.Chesterton)
Sunt de părere că ceea ce el spunea , are o relevanţă maximă. De ce spun asta ... o să inţelegeţi peste câteva momente.
Ce-ar fi să ne gândim la oamenii de afaceri , la milionari ... şi poate chiar la miliardari. Gândiţi-vă că ei „întorc banii cu lopata” , îşi pot satisface nevoile materiale , chiar şi cele fiziologice dacă ar trebui să vorbim despre sex. Ei sunt gata să cheltuiască , să rispiască ... gândindu-se că vor fi mereu bogaţi. Dar dacă apare un eşec pe linia financiară , visele au fost zdrobite şi speranţele s-au destrămat. În timpul zilelor „albe” nu s-au gândit să pună deoparte sau să economisească pentru cele "negre". S-au gandit doar la implinirea propriilor nevoi, iar acum când se afla intre ciocan şi nicovală încep să se autocompătimească. Şi , unde voiam să ajung... Voiam să vă spun că în momentul în care ai bani din plin şi nu şti ce să mai faci cu ei ... nu îi iubeşti , nu îi preţuieşti. Dar atunci când ajungi să ai ca pseudonim „Domnul Lefter” , începi să preţuieşti banii ... să îţi dai seama că ai trăit doar pentru tine , dar acum nu mai ai cu ce să traieşti. Nu ai ştiut să preţuieşti atunci când ai avut, ci doar atunci când ai pierdut totul.

Cam aşa e şi cu iubirea , cu persoana iubită... De cele mai multe ori iubim , ne dedicăm , oferim tot ce-avem ... Dar datorită orgoliului nostru , căutăm mereu nod in papură .. doar pentru a fi satisfăcuţi. Mai apoi, după ce pierdem persoana iubită , indiferent de împrejurare ... reuşim să vedem golul , sa simţim ce înseamnă neîmplinirea si apare autoreproşul.
Dar , dacă iubim persoana aceea ca şi cum am şti că mâine trebuie să plece , să ne părăsească ... am înţelege adevărata iubire . Iubirea ce e mai presus de raţiune , iubirea ce te-ajută să preţuieşti cu adevărat , iubirea ce te ţine în viaţă. Atunci când şti că iubita ta suferă de o boală incurabilă , viaţa ta e devastată , nu mai ai nici o vestă de salvare... pentru că o iubeşti , şi şti că s-ar putea s-o pierzi pentru totdeauna. Atunci pui la treabă toate persoanele din jurul tau , romantismul pe care ai încercat să-l sufoci vreme de-atatea luni ...explodeaza , tandreţea căreia i-ai oferit somnifere se trezeşte şi-ş spune : Bine-ai revenit in lumea celor treji. Daruirea pe care nu ai vrut s-o areţi , respectul care de cele mai multe ori lăsa de dorit ... se transformă in profundă preţuire. Florile pe care ai fost stânjenit să i le oferi , acum se transformă în adevărate florării pe care le adăposteşti sub veranda casei sale. Telefonele de „Bună dimineaţa” si „Noapte bună” ... pe care în trecut ai evitat să le dai , acum vin cu duiumul ... ai vrea să vorbeşti cu ea zi şi noapte. Dacă înainte , voiai ca tu să deţii controlul într-o conversaţie , tu să fi cel care vorbeşte mai mult .. acum îi cedezi ei această oportunitate. Ai vrea să-i auzi vocea ne-ncetat , parfumul ei să fie impregnat în hainele tale , atingerea fină a mâinii ei pe faţa ta ai vrea să dureze o eternitate , îmbrăţişarea ei secătuită de putere ai vrea s-o poţi avea şi-n vis.
Adevărata dragoste e-atunci când şti că acel ceva poate fi pierdut! Atunci înveţi să iubeşti si să fi iubit mai presus de raţiune!

2 comentarii:

  1. Dragostea intodeauna e suficienta?
    Si eu eram inclinata la fel ca si tine sa zic ca dragostea nu trebuie sa aiba ratiune. Intr-un fel e adevarat, cand e vorba de dragostea pura, dragoastea care nu face rau nimanui.Dar o dragoste care nu are ratiune te secatuieste, te pustieste. Pasiunea e cea care nu are ratiune, nu are explicatie .
    Dragostea din pacate nu e suficienta .. Si-mi pare rau, tare rau sa zic asta. Depinde bineteles si la ce fel de ratiune ne referim.
    Da! Dragostea inseamna daruire. Dragostea fara daruie e lipsita de esenta.
    Imi place cum ai tratat dragostea. Sunt curioasa daca e din perspectiva masculina sau feminina .. Si mai sunt curioasa de ceva.. cum vezi tu ratiunea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand spun dragoste mai presus de ratiune ma refer la dragostea agape , asociez dragostea cu Dumnezeu. Eu sunt de parere ca dragostea e suficienta , pentru ca Dumnezeu e dragoste. Dragostea nu te pustieste ci-ti ofera implinire si satisfactie.

    RăspundețiȘtergere

Poţi să-mi vorbeşti, fiindcă-mi place să ascult!