sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Specialitate feminină- tendinţa de a visa




Ştiu, ştiu. Nu trebuie să-mi reamintiţi că mai toate fetele au scris, scriu şi vor scrie despre subiectul acesta. Pentru că scriu despre aceasta nu înseamnă că mă încadrez în categoria celor ce nu au posibilitatea de a dezbate subiecte actuale, sau tabu, cum ne place nouă să spunem. A fost o simplă si pură inspiraţie ce m-a acaparat în timp ce făceam chichiţe insignifiante.

O femeie, de cele mai multe ori îşi doreşte apreciere, oricât de infim sau  insesizabil este talentul ce o caracterizează. Probabil ştie să cânte, dar timbrul ei vocal e mult prea comun, pentru a te impresiona sau pentru a te impulsiona să-l apreciezi. Probabil, stie să gătească de-ţi lasă gura apă, dar datorită faptului că nu se ridică la nivelul mamei  tale, eziţi să o complimentezi. S-ar putea să aibă aptitudini deosebite in ce priveşte matematica, iar pentru că tu iubeşti literatura, şovăieşti să-i spui că-ţi place să trăieşti alături de un Einstein. E posibil să deţină o îndemânare înnăscută în a mânui peniţa, dar orgoliul de dimensiuni colosale să te-mpiedice să-i adresezi elogii.

Toate fetele visează la un Făt-Frumos, dar evită să recunoască asta pentru că întreaga lumea le distruge visele, spunându-le că acesta există doar in basme. De ce toţi îl asociază pe Făt-Frumos cu perfecţiunea? Pentru mine nu e aşa, mult visatul Prâslea, nu înseamnă perfecţiune, ci doar dorinţă. E ceea ce-mi doresc ca El să deţină, referindu-mă la calităţi, defecte si  imperfectibilitatea de care va da dovadă. De ce ai visa la perfecţiune, când aceasta ţi-ar aduce monotonia in mijlocul bucuriei, şi ţi-ar fura lacrimile în clipa eliberării?

Fetele îşi doresc creativitate. O dată cu creativitatea, apar o mie o sută de oportunităţi. Nu riscă să ia deciziile de unele singure, ci se vor bucura de suspansul ce le  va domina existenţa. Creativitatea  nu înseamnă neaparat , talente incontestabile, ci dorinţa de a schimba ceva, de-ai oferi celuilalt ceea ce nu a mai avut nicicând.

Creativitatea, trage după ea talentul de a surprinde. Care este soţia ce nu-şi doreşte să fie surprinsă? Surprinde-o nu prin cadouri ce valorează sute de lei, deoarece acestea sunt o scuză neplauzibilă, de a nu te oferii pe tine însuţi. Surprinde-o prin omleta gătită pentru micul dejun, chiar dacă în urma ta vei lăsa o harababură de nedescris. Se va bucura, şi va savura momentul cu toată fiinţa ei. Impresioneaz-o prin desenul  ce reprezintă cuplul voastră, chiar dacă zâmbetul celor înfăţişaţi nu seamănă cu al vostru. Uimeşte-o prin scrisoare timbrată, ascunsă-n poşta ei, chiar dacă locuieşti doar la două blocuri distanţă.  Fă-o să devină uluită prin simplul fapt că reuşeşti să fii tu, renunţând la toate măştile ce-ţi distorsionează chipul.

Şi nu în ultimul rând , iubeşte-o cum nimeni n-a iubit-o.Iubeşte-o, respectând-o pentru ceea ce reprezintă ea ca persoană , ca fiinţă întocmită de mâna Atotputernicului Rege. Iubeşte-o ca pe-o prinţesă, ce face parte din regatul Cerului nemărginit si etern . Nu e nevoie să-i spui(pe moment) că o iubeşti, chiar dacă inima ei tânjeşte după aceasta. Ajunge atât, să-i demonstrezi. Cuvintele se-aud o clipă(totuşi se aud), dar ecoul faptelor va răsuna veşnic.

6 comentarii:

  1. toate fetele spun ca doresc asta , dar in realitate cand ajungi sa le cunosti observi ca este cu totul diferit ...

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place cum ai scris si chiar asa e..:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Baietii cred ca este de ajuns sa-i demonstrezi !Ei bine , pt. fete, nu este de ajuns ! TREBUIE si sa spui , chiar daca e greu...http://www.youtube.com/watch?v=J0BkdKGPTxw&feature=related...dar TREBUIE. Felicitari pt. tot ce ai scris,felicitari pt. ideile de a demonstra , ca iubesti, dar nu uita, si nu uitati voi toti baietii : TREBUIE si sa spui...cuvintele magice !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce minunat!<3
    Felicitari... prin postarea asta m`ai lasat fara cuvinte8->!

    RăspundețiȘtergere
  5. super am ramas fara cuvinte,, felicitarii

    RăspundețiȘtergere

Poţi să-mi vorbeşti, fiindcă-mi place să ascult!